Aloite asunnottomien toimintakeskuksista

Valtuustoaloitteet • 16.01.2006

Merva Mikkola
Johanna Karimäki
Valtuustoaloite 16.1.2006

Päivätoimintakeskuksia asunnottomille

Läkkitorin ympäristössä on tullut ongelmaksi laitapuolen kulkijoiden majaileminen porraskäytävissä. Ongelman syy on se, ettei näillä ihmisillä ole päivisin muuta paikkaa hakeutua suojaan ja lämpimään. Yöksi asunnottomat voivat mennä Olarinluoman ensisuojaan, jossa nukutaan salin lattialla.

Diakonissalaitos ylläpitää Helsingissä (Hki maksaa ostopalveluna) kolmea erityyppistä matalan kynnyksen palvelukeskusta syrjäytyneille ihmisille. Munkkisaaren palvelukeskus hiv-positiivisille narkomaaneille, ”Salli”, asunnottomien naisten tukipiste Kalliossa ja Stoori Itäkeskuksessa. Stoori on paikka niille jotka eivät ole muualle tervetulleita mottona "asiaton oleskelu sallittu". Vuosien kokemukset ovat erittäin hyvät: ympäristö on rauhoittunut ja ihmiset ovat saaneet apua.

Ravinto ja lämpö ovat perusoikeuksia, jotka tulisi taata kaikille –etenkin niille, jotka eivät omin avuin kykene niitä hankkimaan. Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Espoossa perustetaan asunnottomille matalan kynnyksen päivätoimintakeskuksia, joissa on peruspalvelut: ateria, hygienia-, terveydenhoito- ja vaatehuoltopalvelut.

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com