Kuka olen

Johanna KarimäkiOlen Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen, Espoon kaupunginvaltuutettu ja kahden lapsen äiti. 

Perhe 

Perheeni on minulle kaikki kaikessa. Lasteni lisäksi siihen kuuluu myös lemmikkikoira, monirotuinen kiltti seniori. 

Työ 

Olen ammatiltani biokemian diplomi-insinööri (bioprosessitekniikka) ja olen työskennellyt tutkijana TKK:lla. Tutkin ja muokkasin entsyymejä, joiden avulla voidaan vähentää kemikaalien käyttöä ja energian kulutusta teollisuudessa. 

Ennen ammattiin valmistumista (2002) työkokemusta on kertynyt myös rippileirin isosena, siivoojana, kioskin myyjänä, kotiäitinä, kasviöljytehtaan kesäharjoittelijana sekä tutkimusapulaisena. 

Vuosina 2007-2019 toimin Suomen kansanedustajana Uudenmaan vaalipiirissä. Olin jäsenenä muun muassa talousvaliokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä lakivaliokunnassa, Pohjoismaiden neuvostossa ja Eduskunnan vammaisasioiden yhteistyöryhmän puheenjohtajana. Työssäni painotan yleistä hyvinvointia, työllisyyttä, peruspalveluja, lasten ja nuorten tarpeita sekä ympäristön suojelua. Katso lisää eduskuntatyöstä täältä.

Harrastukset 

Harrastan perheiltojen ja yhteiskunnallisten asioiden lisäksi ulkoilua, jumppaa ja kuntosuunnistusta. Luonnossa retkeily ja ajan vietto mökillä ovat lempipuuhiani. Seuraan ajankohtaisia asioita ja luen kaikenlaista kirjallisuutta. 

Luottamustehtävät 

Kun vuonna 2002 liityin mukaan Vihreisiin, en vielä aavistanut mihin kaikkeen se johtaa. Yhteisten asioiden hoito on todella palkitsevaa! Olen nyt Uudenmaan maakuntavaltuustossa, kaupunginvaltuutettu ja ollut ympäristölautakunnan puheenjohtaja. Kaikki luottamustehtäväni löytyvät täältä

Mottoni elämässä 

Sydämellä näkee paremmin! 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com