Johanna Karimäki Euroopan talouskriisistä: KAIKKI MAHDOLLINEN TIETO JULKISTETTAVA

Tiedotteet • 24.04.2012

Eurokriisin taltuttaminen on välttämätöntä. Suomen on kuitenkin pidettävä puolensa, jotta maallemme ei langeteta kohtuuttoman suuria vastuita euroalueen talouskriisin kustannuksista.

Vastuut eivät saa uhata kansalaistemme hyvinvointia.  Riskien ja vastuiden on oltava hallittavissa ja tiedon on oltava jatkuvasti päivittyvää.

– Eduskunnalle on annettava kaikki oleellinen tieto siitä, mikä on osuutemme ja riskimme eurokriisin taltuttamisessa. On muistettava, että EVM:n pääoman korotus vaatii euromaiden yksimielisen päätöksen ja Suomen Eduskunnan hyväksynnän, sanoi kansanedustaja Johanna Karimäki vihreiden ryhmäpuheessa.

Kaikki ne Kreikan vakuussopimuksen osat, jotka eivät kuulu liikesalaisuuden piiriin, tulisi tuoda avoimesti julki.

– Mitään oleellisia tietoja ei tulisi salata julkisuudeltakaan. Esimerkiksi Kreikalta saadut lainan takuut ja niihin liittyvät sopimukset tulisi kertoa mahdollisimman avoimesti. Vakuussopimus ei ole julkinen osapuolena olevien kreikkalaisten pankkien vaatimuksesta.

Vihreät ovat tyytyväisiä Eduskunnan tiedonsaannin paranemiseen.

–  ERVV-laki annettiin eduskunnalle uudestaan täsmennettynä korkokuluilla, sillä alun perin esityksen tiedot olivat puutteelliset.


Lisätiedot:
Johanna Karimäki
gsm 050 512 1948

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com