Johanna Karimäki ryhmäpuheessa budjetista: RAKENTEELLISILLA UUDISTUKSILLA TURVATAAN HYVINVOINTI

Tiedotteet • 17.12.2012

Vihreät kannattaa maata uudistavia ja taloutta tervehdyttäviä rakenteellisia uudistuksia. Niihin kuuluvat kaikki työllisyyttä edistävät toimet, kuten välityömarkkinoiden toimivuus ja maahanmuutto.

- On kyse siitä, pystymmekö turvaamaan lapsille hyvän koulun ja päivähoidon, nuorille koulutusta ja mahdollisuuksia? Pystymmekö hoitamaan iäkkäämmät vanhukset, niin, että heidän on hyvä ja turvallista olla?, korosti kansanedustaja Johanna Karimäki vihreiden ryhmäpuheessa.

Kestävään talouteen kuuluu ekologinen ja sosiaalinen kestävyys. Vihreät kannattaa ympäristöverotuksen kiristämistä, kun samalla huolehditaan heikompiosaisten työllisyydestä ja tulonsiirroista. Hyvinvoinnista ei ole varaa leikata.

- Tavoitteenamme on reilu maailma ja kannustava Suomi, jossa ketään ei jätetä, jossa nuorilla on mahdollisuuksia, ja jossa kaikki tekevät työtä kykyjensä mukaan.

Kasvun rajat on jo ylitetty teollisuusmaissa, sillä kahden vuoden päästä tarvittaisiin kahden maapallon verran luonnonvaroja länsimaisen elämäntyylin kattamiseksi.

- Hyvinvointivaltion ideologia ei voi perustua jatkuvalle kulutuksen kasvulle. Onnellisuusmittarit kertovat, että tulemme hyvin toimeen vähemmälläkin kulutuksella.
 
Puhe kokonaisuudessaan verkossa:
http://www.vihreat.fi/tiedotteet/johanna-karimaen-ryhmapuhe-budjetin-palautekeskustelussa

Lisätiedot:
Johanna Karimäki
gsm 050 512 1948

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com