Kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr): LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINTIIN PANOSTETTAVA

Tiedotteet • 02.04.2008

Tiedote, 2.4.2008

Laman seurauksena leikattiin lapsiperheiden etuuksia ja lapsia auttavia palveluja vähennettiin. Tähän ei ole tullut muutosta kasvuvuosien Suomessa. Lapsiperheiden asema on oleellisesti heikentynyt ja heidän ansiotasonsa jäänyt yleisestä tulokehityksestä jälkeen. Myös päivähoidon ja koulujen ryhmäkoot ovat kasvaneet. Yhä useampi lapsi elää köyhyydessä ja on vaarassa syrjäytyä.

Kaikilla lapsilla pitää olla yhtäläiset mahdollisuudet ponnistaa elämään. Yksi tärkeä asia on mahdollisuus harrastaa. "Yhteiskunnan on syytä tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia", Karimäki linjasi. Toimet, joilla ehkäistään kahtiajakautumista, jossa osa nuorista jo varhain putoaa yhteiskunnan sivuraiteelle, ovat inhimillisesti oikein ja tästä hyödymme lopulta kaikki.

Uusi lastensuojelulaki parantaa lapsen asemaa, lasta kuullaan enemmän häntä koskevissa kysymyksissä. Toisaalta oleellisinta lasten aseman parantamisessa on ennaltaehkäisy. Parasta ennaltaehkäisyä on koulujen hyvä taso, mahdollisuus harrastuksiin ja se, että perheiden perustoimeentulo taataan. Lastensuojelun resurssit on turvattava, jotta ongelmien kärjistyessä lapsi saa nopeasti apua.

Johanna Karimäki toimi puheenjohtajana vihreän eduskuntaryhmän järjestämässä lasten hyvinvointia ja tasa-arvoa koskevassa seminaarissa eduskunnan kansalaisinfossa 31.3. Tilaisuudessa keskusteltiin asiantuntijoiden esitysten pohjalta. Projektipäällikkö Minna Salmi Stakesista esitteli lapsiperheiden asemaa ja lasten hyvinvoinnin tilaa. Projektisuunnittelija Johanna Metsälä Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus SOCCA:sta kertoi lastensuojelusta lapsen oikeuksia tukemassa. Auroran koulun rehtori Martti Hellström kertoi valoisia uutisia koulun luovan ilmaisun projekteista ja harrastustoiminnasta.

Lisätietoja:
Johanna Karimäki, 050-5121948

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com