Määräraha liikuntatelineiden hankintaan asukaspuistoihin ja muihin lähiliikuntapaikkoihin (2022)

Valtuustoaloitteet • 31.03.2021

Raha-asia-aloite
Espoon kaupunki
kaupunginhallitus/valtuusto 

Esitän, että vuoden 2022 budjettiin varataan määräraha liikuntatelineiden hankintaan asukaspuistoihin ja muihin lähiliikuntapaikkoihin.

Asukaspuistot ovat kaupunginosien keitaita, joissa on hyvä viettää aikaa koko perheen voimin. Lasten leikkiin soveltuvien telineiden, rakennelmien ja liukumäkien lisäksi puistoihin voisi sijoittaa myös aikuisille sopivia voimaharjoittelupaikkoja ja myös senioreiden lihaskuntoharjoitteluun sopivaa välineistöä. Se lisää ihmisten mahdollisuuksia harrastaa lähiliikuntaa arjessaan. Liikuntamahdollisuuksien parantaminen edistää myös asukkaiden terveyttä. Varsinkin ikäihmisille lihaskunnon harjoittaminen pitää hyvin yllä toimintakykyä. Siksi suuret liikuntapuistot kaipaavat rinnalleen tiheämpää verkostoa pieniä lähiliikuntapaikkoja. Yksi hyvä vaihtoehto on alueiden asukaspuistot tai muu keskeinen saavutettavissa oleva tila.

Myös toiminnalliset kuntopiirit ja kuntoiluradat monipuolisine kuntoilulaitteineen ulkoilumaastossa lisäävät liikunnan houkuttelevuutta. Hyvällä suunnittelulla voidaan toteuttaa kaikkiin aluekeskuksiin helposti tavoitettavia liikunnallisia ulkoilureittejä.

Espoossa 31.3.2021

Johanna Karimäki

 

 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com