Parlamentaarikot pohtivat ratkaisuja ilmaston muuttuessa Barentsin alueella

Tiedotteet • 08.06.2017

EDUSKUNTATIEDOTUS

8.6.2017

Parlamentaarikot pohtivat ratkaisuja ilmaston muuttuessa Barentsin alueella

Barentsin parlamentaarinen konferenssi järjestetään joka toinen vuosi Barentsin puheenjohtajuusmaassa ja siihen osallistuu parlamentaarikoita muun muassa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä. Eduskunnasta istuntoihin osallistuvat Johanna Karimäki (vihr), Ville Skinnari (sd), Wille Rydman (kok) ja Kari Kulmala (ps).

Narjan-Marissa, Nenetsien autonomisessa piirikunnassa Venäjällä 6.-9.6.2017 pidettävässä konferenssissa käsitellään muun muassa parlamenttienvälistä ja alueellista yhteistyötä, Barentsin alueen taloudellista tilannetta, infrastruktuurin kehittämistä sekä luonnonsuojelua ilmastonmuutoksen näkökulmasta.

Kansanedustajat Johanna Karimäki (vihr.) ja Ville Skinnari (sd.) osallistuivat keskiviikkona 7.6. istuntoon, jonka teemana oli liikenteen infrastruktuurin kehittäminen ja ympäristön suojelu. Istuntoon osallistui myös Duuman varapuhemiehistön jäsen Olga Epifanova.

Karimäki korosti puheessaan yhteistyön merkitystä, jotta Barentsin alueelle kehitettäisiin kestäviä ratkaisuja. "Asutus ja taloudellinen kehitys alueella vaatii toimia, jotta hauras ekosysteemi ei vahingoitu", Karimäki painotti.

Kansanedustaja Skinnari toi puheessaan esiin Barentsin alueen infrastruktuurin uudet reitit. Skinnari totesi, että kilpailukyvyn parantamiseen tarvitaan uusia yhteyksiä. Hän pohti myös pohjoisen meriyhteyden toteuttamisen merkitystä.

Barents-parlamentaarikot keskustelivat myös alkuperäiskansojen oikeuksista, koulutusrakenteiden parantamisesta sekä kestävän matkailun kehittämisestä. Kansanedustaja Rydman osallistui torstaina 8.6. istuntoon, jonka teemana on Barentsin alueen kulttuuristen arvojen suojelu ja tutkimuksen kehittäminen. Rydman puhui alkuperäiskansojen oikeuksista sekä esitteli muun muassa Pohjoismaiden neuvoston Suomen puheenjohtajuuskauden arktisia alueita koskevia prioriteetteja.

Lisätiedot: Kansainvälisten asiain sihteeri Mika Laaksonen puh: 050 5741207

Blogi

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com