Pohjoismainen yhteistyö esillä kulttuuripoliittisessa huippukokouksessa Malmössä

Tiedotteet • 09.05.2018

EDUSKUNTATIEDOTUS

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen, PN:n Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr.) osallistui pohjoismaiseen kulttuuripoliittiseen huippukokoukseen Malmössä 8.-9. toukokuuta.

Karimäki osallistui kokouksessa paneelikeskusteluun kansallisesta näkökulmasta pohjoismaiseen kulttuuriyhteistyöhön. Karimäki toi puheenvuorossaan esille Pohjoismaiden neuvoston näkemyksen kulttuuriyhteistyöhön ja sen kytköksestä kansalliseen tasoon.

"Toivon, että tämä konferenssi antaa meille pohjoismaisille parlamentaarikoille evästyksen siitä, miten voimme toimia myös paikallis- ja aluetasolla. Pohjoismainen kulttuuriyhteistyö ei saa olla satelliitti omalla radallaan, vaan sen on tehtävä yhteistyötä muiden tasojen kanssa", Karimäki totesi puheenvuorossaan.

Huippukokous kokosi yhteen pohjoismaisia politikkoja ja sidosryhmiä niin paikalliselta ja kansalliselta kuin pohjoismaiselta tasolta. Tavoitteena on saada paikallisia ja alueellisia näkökulmia pohjoismaiseen kulttuuripoliittiseen yhteistyöhön ja tarkastella miten paikallis- ja aluetaso voi edistää yhteistyön kehittämistä.

Huippukokous on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston Ruotsin tämän vuoden puheenjohtajuusohjelmaa.

Lisätietoja:

Kansainvälisten asiain sihteeri Anna Kiiskinen, p. 050 574 0453.

Blogi

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com