Puhe Brysselissä eurooppalaisten kansanedustajien kokouksessa (European Parlamentary week), aiheina vihreä talous ja eurokriisi

Puheet • 21.01.2014

Puheenvuoro ajankohtaiskeskustelussa: "Kasvu ja työllisyyden edistäminen Euroopassa reaalitalouden kautta"

Arvoisa puhemies. Kysyn vihreästä taloudesta. Millä tavalla Euroopan investointipankin sijoituskohteissa näkyy vihreä talous, satsaukset uuteen ympäristöteknologiaan, uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen? Ilmastoteknologian kehityksellä saadaan vientiä ja vihreitä työpaikkoja, vähennetään Euroopan riippuvuutta fossiilisesta tuontienergiasta ja parannetaan kauppatasetta. Samalla voimme torjua ilmastonmuutosta ja tukea hyvää kehitystä.

Arvoisa puhemies. Palaan vielä kokouksen suureen teemaan: Euron tulevaisuus ja siihen liittyvät toimet. Täällä on ollut puhetta kansalaisista. On ollut hyviä puheenvuoroja myös vastuusta.

Kaikki tiedämme, että finanssikriisi yhdistettynä holtittomaan yli varojen elämiseen halvan velkarahan turvin ovat johtaneet kriisiin. Suomi kuuluu niihin maihin, jotka ovat osaltaan osallistuneet kriisimekanismien rahoitukseen. On tärkeää, että yhdessä sovittuja sääntöjä noudatetaan, ja kaikki sitoutuvat omalta osaltaan euroalueen tulevaisuuden turvaamiseen. Nämä päätökset eivät ole helppoja. Ymmärrän huolen kansalaisista, mutta myös Suomessa on köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä, nuorisotyöttömyyttä ja pitkäaikaistyöttömyyttä, vanheneva väestö. Työllisten määrä vähenee koko ajan ja eläkkeelle siirtyvien määrä kasvaa. Suomen valtion velka kasvaa koko ajan ja uhkaa lähetä vakaus- ja kasvusopimuksen rajoja. Suomen hallitus onkin juuri tehnyt suuren paketin julkisen sektorin rakenteellisia uudistuksia, joita lähdetään nyt ja lähivuosina toteuttamaan. On tärkeää, että kaikki toimivat ja hoitavat oman osuutensa rakenteellisista uudistuksista.

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com