Tiedote: Kansanedustajat yli puoluerajojen huolissaan lapsiperheiden kotipalveluiden tilanteesta

Tiedotteet • 14.04.2016

Sosiaalihuoltolain edellyttämät lapsiperheiden kotipalvelut eivät toteudu.

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton edustajat kävivät eduskunnassa keskiviikkona 13.4 keskustelemassa lapsiperheiden kotipalveluiden tilanteesta.

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton edustajat toivat tapaamisessa esille syvän huolen lapsiperheiden kotipalveluiden nykytilasta. Sosiaalihuoltolain perheiden kotipalvelua koskeva 19 § astui voimaan vuoden 2015 alussa, jonka mukaan lapsiperheillä on oikeus saada välttämätön kotipalvelu lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi perheen elämäntilanteen niin vaatiessa ilman lastensuojelun asiakkuutta.

Vaikka sosiaalihuoltolakiin kirjattu lapsiperheiden oikeus kotipalveluun itsessään on hyvä asia, niin lain toimeenpanossa on paljon parannettavaa. On esimerkkejä tapauksista, joissa kotipalvelua ei ole myönnetty yhden perheen vanhemman sairastuessa vakavasti. Lisäksi kotipalveluiden saatavuudessa on kuntakohtaisia eroja.

Tapaamiseen osallistuneet kansanedustajat läpi puoluerajojen yhtyivät siihen, että nykytilanteeseen on ripeästi puututtava. Kansanedustajat päättivät tapaamisessa olla yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun ja että perheiden kotipalveluiden tilanteesta tehdään asianomaiselle ministerille kirjallinen kysymys. Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd.) vetämään tapaamiseen osallistuivat kansanedustajat Johanna Karimäki (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.), Sari Sarkomaa (kok.) Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Satu Taavitsainen (sd.).


Lisätietoja: Tytti Tuppurainen, kansanedustaja, p. 0400 840 594
Heljä Sairisalo, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry, p. 040 3515355

Blogi

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com