Espoon kaupunginvaltuusto

Olen Espoon kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005 lähtien. Valtuutettuna olen toiminut ympäristönsuojelun ja yleisen hyvinvoinnin eteen sekä lasten parasta ajatellen. Valtuustoaloitteitteni pohjalta ovat toteutuneet muun muassa Gumbölenjoen kalatie ja yleinen grillipaikka rantaraitille Matinkylään. Uusimmat aloitteeni koskivat koulumatkojen joukkoliikenteen parantamista, kaupungin eläinlääkäripalvelujen lisäämistä, siilin suojelua, liikuntavälineiden hankintaa asukaspuistoihin sekä puiden istutuskampanjaa kouluihin ja päiväkoteihin. Kouluissa on nyt mahdollista tilata kaupungilta taimia istutettaviksi! Luonnon monimuotoisuutta edistetään lisäämällä suojelualueita, ja tätä olen ajanut ympäristö- ja rakennuslautakunnassa. Espooseen on saatu edellisellä kaudella kymmenen uutta suojelualuetta ja tätä työtä on tärkeää jatkaa. Kaavoituksessa on turvattava lähivirkistysalueet ja lähimetsät on suojeltava rakentamiselta.  

Minut valittiin valtuuston 3. varapuheenjohtajaksi kesällä 2020. Espoon kaupungilla olen ollut mukana työryhmässä, jossa edistimme innovaatioita, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Valtuustokaudella 2021-2025 toimin Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajana.

Hyvät peruspalvelut tarvitaan lähelle asukasta: hyvät koulut, päivähoito, kirjastot ja liikuntapaikat. Viheralueet ja rannat on suojeltava kuntalaisten ulkoilualueina. Ympäristön suojelua edistetään lisäämällä joukkoliikennettä ja kierrätystä sekä suosimalla uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta.

Valtuustossa olen tehnyt aloitteita kierrätyksen tehostamisesta, kevyen liikenteen väylien parantamisesta ja pääkaupunkiseudun yhteisestä viheraluekaavasta, haitallisen torjunta-aine glyfosaatin käytön lopettamisesta Espoon puistoissa, aurinkoenergian edistämisestä sekä lähi- ja luomuruoan edistämistä kaupungin ruokapalveluissa lastemme parhaaksi. Jätin myös aloitteen koululaisten maksuttomista joukkoliikennematkoista luokkaretkillä, josta tuli HSL-alueella käytäntö. Valtuustokysymykseni Espoon alkuperäisten meritaimenkantojen suojelemiseksi vauhditti Espoonjoen suojeluohjelman toteutusta. 

Espoon kaupungilla olen ollut pari kautta mukana työryhmässä, jossa edistimme kilpailukykyä, innovaatioita, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Työn tuloksena syntyi pienhankintaneuvontaa yrityksille ja Yrityskylä -oppimisympäristö lapsille. Kehitysohjelman muilla toimenpiteillä parannetaan kaupungin mahdollisuuksia saada verotuloja, parannetaan palveluja ja lisätään hyvinvointia uusien teknologioiden kautta. Espoossa on onnistuneesti koottu yrityspalvelut Business Espoo -palvelukonseptiin yhden luukun alle vuodesta 2020 lähtien. Työllisyyttä on parannettu kaupungilla projektein, joissa työttömiä on koulutettu yhdessä yritysten kanssa. Nuorille tarjotaan keikkatyömahdollisuuksia kaupungin toimialoilla. 

Budjettineuvotteluissa vihreä valtuustoryhmä tekee sinnikkäästi työtä. Koulujen ja varhaiskasvatuksen hyvä taso on vihreille tärkeää. Muita prioriteetteja ovat kulttuuripalveluiden saatavuuden parantaminen, joukkoliikenne ja heikompiosaisten, kuten vammaisten palvelut. Kunnan taloutta ja omaisuutta on hoidettava järkevästi turhaa tuhlaamista välttäen. Se tarkoittaa sitä, että rakennukset rakennetaan turvallisiksi ja terveellisiksi, mutta välttäen suureellisia pytinkejä. Lähikulttuuria tarvitaan, kuten harrastajateattereita ja Espoon teatterille toimivat toimitilat. Kunnossapitoon ja korjaamiseen on panostettava ja homekoulut korjattava.

Olen esittänyt raha-aloitteissa määrärahaa mm. lasten uimaopetukseen, nuorisotyöntekijöiden lisäämiseen, omaishoitajien kotiapuun ja vapaapäiviin, vanhusten kotisiivouspalveluun, koulujen liikuntavälineistön hankintaan, perheitä ennaltaehkäisevästi auttavaan kotiapuun, nuorten mielenterveyspalveluihin sekä meritaimenen suojeluun. Asukkaat rakastavat ulkoilua lähimaastossa, joten esitin määrärahaa liikuntatelineiden hankintaan asukaspuistoihin ja muihin lähiliikuntapaikkoihin, määrärahaa roskisten lisäämiseen ulkoilureiteille sekä lisämäärärahoja Espoon Keskuspuiston suojelualueiden lisäämiseksi.

Kirjoituksia-sivulta löytyy valtuustossa pitämiäni puheita ja valtuustoaloitteita.

Valtuuston kokous

Kuvan valtuuston kokouksesta on ottanut Tony Hagerlund.

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com