Hetkiä 2016

Suuren valiokunnan kokousmatkalla Brysselissä tapasimme komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen. Matkan keskusteluissa oli esillä EU:n talous, energia- ja ilmastopolitikka, pakolaiskriisin humanitääriset ratkaisut ja asedirektiivi. Sen käsittelyssä olemme turvanneet suomalaisen maanpuolustuksen, joka perustuu reserviin ja sen valmiustilaan. Kuvassa Jukka Kopra (kok), Sari Essayah (kd), Johanna (vihr), Mikko Savola (kesk) ja Anne-Mari Virolainen (kok) Jyrki Kataisen vieressä.

Suuri Valiokunta Brysselissa

Espoonlahden maalismarkkinoilla jaoimme Vihreää Lankaa ja lapsille ilmapalloja. Vihreät pallot ovat muuten ekologisempia luonnonkumipalloja! Kuvassa ystäväni Juhani Kytö ja Maisa Siirala Espoon vihreistä.

Espoonlahden maalimarkkinat

Eduskunnan kansalaistorilla 10.6 iloa, puheita ja musiikkia suoraan sydämeen, kun YK:n vammaisten oikeuksien sopimus astui voimaan. Vammaisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia -työ, turva, toimeentulo, hyvä hoiva, esteettömyys, osallisuus, ne kuuluvat kaikille! Kanssani juhlassa ystäväni Leena Rantasalo.

Vammaisten oikeuksien sopimusjuhla

Porin Suomi Areenalla kerroin Vihreiden naisten brunssilla tasa-arvosta ja vihreästä politiikasta, joka nostaa ihmisiä työhön ja suojelee planeettamme lapsenlapsille. Kotimaan ohrasta keitetty puuro oli hyvää!

Porin brunssi

Porin torilla Yrittäjien tikkakisassa keskusteltiin, kuinka merkittävä on pienyrittäjien panos kansantalouteen ja kuinka tärkeää on parantaa pienyrittäjän asemaa. Uudet työpaikat ovat viime vuosina syntyneet juuri pieniin yrityksiin. Pienyrittäjän sosiaaliturvaa on parannettava ja byrokratiaa kevennettävä, jotta hyvä kehitys jatkuu. Mutta ennen kaikkea voidaan työllistämisen riskiä madaltaa tuomalla joustavuutta työelämään ja mahdollisuuksia sopia paikallisesti asioista silloin, kun se on kaikkien etu.

Yrittajien tikkakisa

Seuraavat kuvat ovat Lohjalta. Iki-ihana Paavolan tammi Lohjansaaressa. Etsi kuvasta puita rakastava nainen! :)

Paavolan tammi

Juhlimme 100-vuotiasta Porlaa! Luonnonkaunis Porla vanhoine kala-altaineen sijaitsee Lohjanjärven rannalla. Pro Porla on tehnyt vuosia työtä Lohjan helmen puolesta. Kansalaisliike on kerännyt tuhansien ihmisten adressin, joka vetoaa suojelemaan alueen virkistyskäytössä. Nyt näyttää hyvältä, sillä Lohjan kaupunginhallitus on luopunut suunnitelmista rakentaa alueelle kerrostaloja. Upea juhla muistutti Porlan historiallisesta merkityksestä Suomen kalastolle, kalakannoille ja ihmisille.

Porla juhlapuhe

Oli hieno päivä Töölönlahdella kävellä naiselle ammatti! Naisten Pankin tärkeä työ antaa kehitysmaiden naisille mahdollisuuden ammattiin tai yrittäjäksi. Hyväntekeväisyyskävelyllä mukana vihreät naiset: Leena Riittinen, Auni-Marja Vilavaara, Krista Mikkonen, Johanna ja Outi Alanko-Kahiluoto.

Kavele naiselle ammatti

Pohjoismaiden neuvoston istunnossa Anna-Maja Henrikksonin (rkp) kanssa Kööpenhaminassa. Puhuin Arktiksen suojelusta ja nuorten mielenterveysongelmista, vaadin fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamista sekä nostin esiin eläinsuojelun ja nyhtökauran. Olemme Anna-Majan kanssa yhdessä Keskiryhmässä ajaneet tiiviimpää pohjoismaista yhteistyötä.

NR Copenhagen

Itsenäisyys on kallis aarre ja kiitollisena juhlin 99-vuotiasta isänmaata. Löysin juhlaan hienon Maria Jokelan suunnitteleman puvun, joka on tamperelaista Dead Birds & Lionheart mallistoa. Puku oli lainassa "yhteisöllisestä vaatekaapista" eli Järvenpään Vaatepuusta. Järvenpään Yrittäjät valitsi Vaatepuun vuoden 2016 edelläkävijäksi.

Suomi 99 v

Espoon vihreät naiset lahjoitti jouluksi lämpöisiä hypistelymuhveja palvelutalon asukkaille. Kuvassa Teresia Volotinen, Johanna sekä iloisen väriset muhvit! Meillä oli mukava hetki ikäihmisten ja heidän hoivaajiensa kanssa. Arvokas vanhuus kuuluu jokaiselle. Olemme saaneet lahjaksi tämän maan vanhuksiltamme, turvataan heille hyvä hoiva ja huolenpito.

Muhveja palvelutaloon

 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com