Tuokiokuvia 2013

Vihreän eduskuntaryhmän tilaisuus soteuudistuksesta on juuri alkamassa Pikkuparlamentin kansalaisinfossa. Kuvassa tilaisuudessa alustaneet Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo ja Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sekä Johannan vieressä Vantaan kaupunginhallituksen jäsen Siru Kauppinen.

Suuret uudistukset, kuntauudistus ja sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus ovat vielä valmistelussa. Vihreät tekevät lujasti töitä, jotta saamme sellaisen järjestelmän, että kansalaisten yhdenvertaisuus paranee, julkiset palvelut paranevat, terveyserot kapenevat, jotta sosiaalipalveluiden, erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhdistäminen aidosti toteutuu ja perusterveydenhuolto vahvistuu. Uudellamaalla on myös merkittävässä osassa metropolihallinto, jolle tulee demokraattisesti vaaleilla valittava valtuusto. Se, mitkä kaikki asiat tulevat metropolihallinnon päätettäväksi, on vielä pohdinnassa. Ainakin seudulliset asumisen, maankäytön ja liikenteen kysymykset olisivat luontevia metropolihallinnon alla.

Joukkuevoimistelun Suomen mestari ja mestarin äiti Tampereen Pirkkahallissa. Kiitos tytöille, valkuille ja kotijoukoille upeista elämyksistä hienon lajin parissa!

Vihreiden puoluekokous pidettiin teekkareiden kotikylässä Otaniemessä. Kokousväen kysymyksiin vastaamassa Pekka, Ville, Johanna ja Satu.

Kyyttöjä Farmarinäyttelyssä. Taustalla siintää Seinäjoki. Alkuperäisrodut voivat milloin tahansa nousta arvoon arvaamattomaan rikkaan ja monipuolisen perimänsä ansiosta. Ne ovat sitkeitä ja taudinkestäviä. Suomalaisten maatiaisrotujen säilymisestä on huolehdittava.

Hullaannun suosta ja suopursun tuoksusta. Opin paljon uutta suoluonnosta Ympäristöakatemian suokurssilla syyskuussa. Esimerkiksi päiväperhoset ovat hyvin herkkiä muutoksille, kuten ojitukselle ja toimivat monimuotoisuuden mittareina. Kuvissa kurssilaiset Janakkalan Suurisuolla sekä näkymä Torronsuon suuresta lintutornista. Parasta suoluonnolle aikoihin on uusi ympäristönsuojelulaki, joka suojelee arvokkaimmat suot turpeen nostolta ja soidensuojelun täydennysohjelmalla lisätään suojeltua suopinta-alaa. Suojelulla on kiire, sillä eteläisessä Suomessa on luonnontilaisia soita jäljellä vain rippeet ja yli puolet eri suoluontotyypeistä ovat uhanalaisia.

 

Eduskunnan naisverkosto kokoaa naiset toimimaan tasa-arvon puolesta kaikilla elämän alueilla. Tässä tapaamme vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetia. Kuvassa kokoomuksen Lenita Toivakka, demarinaiset Johanna Ojala-Nimelä, Eeva-Johanna Eloranta ja Miapetra Kumpula-Natri sekä naisverkoston pj Johanna.

Suomen itsenäisyysjuhlaa vietettiin Tampere-talolla. Kuvassa Johanna isoäidin kansallispuvussa sekä vihreät työkaverini Satu Haapanen, Outi Alanko-Kahiluoto ja Ville Niinistö.

Joulupukki toi Vilille uuden pehmeän lepotyynyn. Pukki oli muutenkin viisas: ei tuonut turhaa roinaa ja muisti kehitysmaiden lapsia. Parasta joulussa on rauhoittuminen läheisten kanssa. :)

 

 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com