Talvi-kevät 2017

Vuosi alkoi hoitajien apuna vanhusten hoivassa. Oli tärkeä päivä Espoon keskuksen palvelutalolla, kiitos mahdollisuudesta SuPer, työparini Peter ja muut hoitajat. Teidän työ on todella arvokasta! Hoitavien käsien määrällä on suuri merkitys vanhusten hyvinvoinnille ja hoitajien jaksamiselle. Kaiken kiireen keskellä hoitajilla on inhimillinen ja hellä ote työhön.

Vanhusten hoiva

Nuuttikekkerit Träskändan kartanolla, tapasin itsensä Aurora Karamzinin. Hän on tunnettu hyväntekijä, orpokotien ja koulujen rahoittaja, Helsingin Diakonissalaitoksen perustaja. Träskändan kartanon ystävät ovat tehneet valtavasti työtä sekä kuntalaisaloitteen kartanon kunnostamiseksi kuntalaiskäyttöön. Lämpimästi kannatan. Elävä kaupunki tarvitsee historian kerrostumia!

Aurora

Suomi 100 -juhlavuosi toi mukanaan tammikuun haasteen vierailla kouluissa. Kävinkin useassa koulussa. Tässä olemme ulkoministeri Soinin kanssa Kaitaan koululla. Keskustelussa oli muun muassa ulkopolitiikka, nuorten työllisyys, koulutus, ympäristö ja Espoon viheralueet. Nuoret kertoivat, että viheralueet ovat heille tärkeitä ja niitä on suojeltava.

Kaitaan koulu

Uusipuu kertoo, mihin puu pystyy! Oli ilo ja kunnia olla mukana Uusipuu –kilpailun tuomaristossa. Kuvassa ollaan palkintojenjako –tilaisuuden paneelikeskustelussa. On ilmaston kannalta olennaista korvata puulla fossiilisia raaka-aineita. Puusta voi tehdä kangasta, biomuovia, kemikaaleja, kosmetiikkaa, lääkkeitä, ravintolisiä. Itse painotin harkinnassani raadin työssä, että myös biohajoavuus on olennaista ja haluamme eroon kertakäyttökulttuurista. Kaikki kilpailussa mukana olleet tuotteet ja yritykset olivat erinomaisia. Voittajaksi selvisi muoviton, kompostoituva, puupohjainen Saga –paistovuoka.

Uusi puu

Vihdin vihreiden kuntavaalikampanjan avauksessa Nummelan torilla oli aurinkoa ja hyviä keskusteluja. Ihmisiä puhutti kuntapalvelut kuten vanhusten hoiva, terveydenhoito, päivähoito, kyläkoulut ja kirjastot. Moni kertoi huolensa ilmastosta ja Vihdin luontoalueiden tulevaisuudesta.

Nummela

Pohjoismainen kansalaisuus –uhka vai mahdollisuus? –paneelikeskustelussa Pohjoismaiden neuvoston jäsenten kanssa Pohjolan päivänä 23.3. Kuvassa Maarit Feldt-Ranta (sd), Johanna (vihr), Katri Kulmuni (kesk) ja Juhana Vartiainen (kok). Kannatan pohjoismaisen yhteistyön vahvistamista. Pohjoismaat on perhe, johon on hyvä kuulua. Voimme syventää yhteistyötä muun muassa koulutuksessa, turvallisuudessa, työelämän liikkuvuudessa, tutkimuksessa ja kaikessa, mikä tuo lisäarvoa pohjolan asukkaille.

Pohjolan paiva

Ihana pääsiäisretki Torronsuolle. Torronsuo on yksi upeimmista Etelä-Suomen soista. Tälle katselutasanteelle on myös esteetön pääsy leveitä pitkospuita pitkin. Torronsuon kansallispuisto sijaitsee Tammelan kunnassa Kanta-Hämeessä. Keidassuon turvekerros on paksuimpia mitatuista soista Suomessa ja lintu- ja hyönteislajistoltaan Torronsuo on arvokas. Osaa lajeista ei juuri tavata muualla eteläisessä Suomessa. Torronsuota uhkaa muun muassa sitä ympäröivät kaivosvaraukset. Tämän suon ei voi antaa tuhoutua!

Torronsuo

Invalidiliitto jakoi Vamyt –tilaisuudessamme "Vuoden 2017 Esteetön Suomi" –palkinnon. Sen sai Suomen saavutettavin kirkko radio-ohjelma, jonka järjesti Kirkkohallitus ja Radio Dei. Onnea voittajille!

Esteeton Suomi

Eduskunta osallistui Suomi 100 –juhlametsän istutukseen Paloheinään. Mietin juuri paikkaa tälle pienelle tulevaisuuden kuusi -taimelle. Taustalla toverini Satu Hassi jo kuokkii maata! Tulevaisuuden kuusi polveutuu 1917 kylvetystä Itsenäisyyden kuusesta, joka kasvaa tänäkin päivänä Kaivopuistossa. 50 vuotta sitten juhlapuun jälkeläisiä istutettiin koulujen, kotien ja kesämökkien pihoille. Tämä kaunis perinne jatkuu, jokainen voi istuttaa oman juhlapuun vuonna 2017. Kuva eduskuntakuvista, kuvaajana Hanne Salonen.

Tulevaisuuden kuusi

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com