Syksy-talvi 2009

Eduskunnan naisverkoston seminaari vanhusten hoidosta ja ikäihmisten palveluista, "Mummoissa voimavara, vaareissa mahdollisuus" pidettiin marraskuussa. Vanhusten hyvä hoito on velvollisuutemme lähimmäisinä ja siinä on paljon parantamisen varaa. Tarvitaan vanhuspalvelulaki turvaamaan perustarpeet. Vasemmalla kuvassa asiantuntija-alustuksen pitänyt professori Briitta Koskiaho sekä edustajat Merja Kyllönen (vas) ja Johanna, paneelikuvassa näkyy edellisten lisäksi Sari Palm (kd).

Tilaisuudessa alustivat myös professori Sirkka-Liisa Kivelä ja lehtori Alli Puirava.

semmanaiset vanhussemmassa

Koko kansan itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Espoon Barona Areenalla soi kauniisti Leinon runous, Sibelius ja Maamme-laulu.

Seuraavissa kuvissa ollaan Helsingin kauppatorilla. Ilmastonmuutos on suuri uhka jälkipolvien hyvinvoinnille ja planeetta Maan tulevaisuudelle. Vihreiden marraskuisessa Kööpenhamina-tempauksessa Manta rengastettiin pelastusrenkaalla, ja vaadittiin sitovaa kansainvälistä ilmastosopimusta, päästöjen vähentämissopimusta. Kööpenhaminassa ei päästy puusta pidemmälle, mutta meillä ei ole varaa luovuttaa. Seuraava kansainvälinen ilmastokokous on Meksikossa joulukuussa 2010.

konsertti manta rengastettu manta2

Vihreiden maaseututyöryhmä kokousti lokakuussa Vekkilän luomutilalla Tammelassa, jossa on alkuperäisrotuja. Kuvassa suomenhevonen, maatiaislehmiä ja rapsuteltavana suomenlammas Kainuun harmas. Tuoreessa muistissa on kansalaisjärjestöjen esiin nostama huoli eläinten huonoista oloista. Tuotantoeläinten pitoon tarvitaan tiukemmat säädökset ja valvontaa on tehostettava.

museotalo kauniit elukat lammas kokousta

Uudenmaan edustajien retkikohteena oli alkysyksystä Espoon Otaniemi. Tutustuimme mm. Design Factoryyn, jossa innovaatiot syntyvät eri alojen yllättävällä ja inspiroivalla yhteistyöllä, virikkeellisessä työpajaympäristössä. Innovaatiotoiminta on keskeistä Suomen työllisyyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Matkalla napsin kuvamuistoiksi opinahjoni TKK:n päärakennuksen ja kemian laitoksen, jonka ikkunoiden takana reaktiot jylläävät koeputkissa ja erloissa. Aallon aika alkaa nyt.

tkk3 kemmaavaan

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com