Kesäretkiä Uudellamaalla 2014

Loviisan rauhanfoorumissa oli asiaa rauhanaatteiden ja rauhanliikkeiden kehityksestä. Ihmisten rauhantahto on vahva ja kauheiden sotien jälkeen ajatellaan, ettei koskaan enää sotaa. Rauhantyö on tärkeää jatkuvaa työtä.

Loviisa

Raaseporin linna on napakymppi –uskomaton rakennus eli kukoistuskauttaan 1400 -luvulla, kun Kaarle Knuutinpoika Bonde piti muurien suojassa hoviaan.

Raasepori

Tuusulan Rantatien taiteilijakodit tarjoavat uusia oivalluksia. Kuvassa Halosenniemi, jossa "Lunta ja kirsikankukkia" näyttely esitti japonismia Pekka Halosen ja aikalaisten taiteessa. Viuhkat, kimonot tai luonnon ornamentiikka näkyivät useissa 1800-luvun lopun maalauksissa.

Halosenniemi

Nuuksio on ainutlaatuinen. Metsäretkellä mieli vapautuu kiireestä ja ihminen on osa luontoa. Kansallispuiston ympärillä on viheralueita, joita on varjeltava nakertamiselta ja liian tehokkailta metsien hoitomenetelmiltä. Vanha metsä ja laho puu on arvokasta niin luonnon eläimille, kasveille ja ötököille kuin ihmisten hyvinvoinnillekin. Haltian luontokeskuksen lähimaastossa on myös hyvä suunnistaa ja Iltarasteilla saa vauhtia luonnosta.

Nuuksio

Söderskärin majakka Porvoon saaristossa on yksi Uudenmaan merkittävistä historiallisista rakennuksista ja myös rikas linnustoltaan. Tove Jansson lienee vieraillut majakalla, sillä niin paljon saaren yksityiskohdat sopivat yksiin muumiperheen seikkailuun majakkasaarella.

Majakka

Kesäpäivä Tammisaaressa, Voffeli ja Kaffeli ja Helen Schjerfbeckin koskettava taide.

Tammisaari

Otos retkeltä Espoonjoen rannalle. Espoonjokilaakso on hieno kokonaisuus kulttuurimaisemia, kuten Träskändan kartanopuisto, Bemböle ja Espoon vanha kirkko sekä arvokkaita suojeltuja luontokohteita.

Espoonjoki

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com