Talvikuvia 2018

Studioyleisöä hetkeä ennen presidenttiehdokas Pekka Haaviston puhetta. Kannustimme sydänten presidenttiä, joka puolustaa rauhaa, ihmisoikeuksia ja ympäristöä.

studioyleiso

Pohjoismaiden neuvosto kokoontui tammikuussa Tukholmassa. Ohjelmassa oli teemakeskustelu digitalisaation mahdollisuuksista parantaa hyvinvointia. Pohjola haluaa maailman johtavaksi 5G alueeksi! Digitaalisuuden avulla voimme parantaa myös pohjolan korkeakoulujen tutkimusyhteistyötä. Osaaminen ja kulttuuri -valiokunta keskusteli kulttuuriyhteistyöstä Ruotsin ministeri Alice Bah Kuhnken kanssa. Yksi valiokunnan tärkeistä päätöksistä on esitys tukea kolmivuotisella ohjelmalla Arktisen alueen nuorison filmi- ja mediaprojekteja. Haluamme antaa alkuperäiskansojen nuorisolle tukea heidän paikallisyhteisöissään. Kuvassa portailla valiokunnan jäsenet ja ministeri. Minulla on ilo olla puheenjohtajana tässä valiokunnassa!

kulttuurivaliokunta

"Yhdessä koettua" kertoo 100-vuotiaasta Suomesta sijoitettujen lasten silmin. Pesäpuu ry on kerännyt tarinoita koko maasta, tarinoita onnen ja rakkauden kaipuusta ja sijoitettujen lasten selviytymisestä. Lastensuojelun tilan parantamiseksi on kerätty tärkeitä ehdotuksia. Vertaistuen vahvistaminen, kohtaaminen, mutta myös lapsen suojelun valvonnan varmistaminen ovat asioita, joita tarvitaan. Pesäpuun toimijat toivat tämän viestin eduskunnan "Lapsen puolesta" –ryhmälle. Lastensuojelulakia on uudistettava ja lastensuojelun resursseja lisättävä.

lapsen puolesta

Perustimme porukalla Espoon tieteen ja teknologian vihreät ry:n eli e-viitteen 16.3.2018 Otaniemessä. Puolustamme koulusta, tutkimusta ja tiedepolitiikkaa. Haluamme perustaa päätöksenteon tutkittuun tietoon. Vastavalittu pj Johannes Elmnäinen pitää käsissään perustamisasiakirjaa.

eviite

Kerroin Turun vihreiden tilaisuudessa "Muovi ja maailma" eduskuntaryhmän muoviavauksesta. Siinä on 5 tointa joihin ryhdyttävä: laitetaan muovipakkaukset verolle; kielletään mikromuovin lisääminen tuotteisiin; kielletään ohuet muovipussit, ne kaupan pienet hedelmäpussit; lisätään muovien kierrätystä; tuetaan muoveja korvaavien materiaalien tutkimusta ja tuotekehitystä.

muovi ja maailma

"Muovi ja maailma" -keskustelussa kuultiin vinkkejä vähentää arjessa muovia. Kannattaa jo ostohetkellä valita vähiten pakattu tuote. Tunnelmaa lisäsi valojen sammuttaminen Earth hour hetkellä.

Earth hour

Retkellä Espoon Iso Vasikkasaareen. Saaristo on kaunis talvellakin.

Iso Vasikkasaari

Muistoissamme Vili 12.6.2003-31.1.2018. Perheemme valo. Lasten iloksi meille tuli pieni valkoinen pentu, joka liikutti meitä kaikkia niin monella tapaa. Oli aina iloinen, kun tuli kotiin. Uskollinen ystävä, joka nautti pienistä asioista, metsälenkeistä, ruoasta ja herkuista, perheen seurasta, rapsutuksista. Valpas katse ja iloisesti heiluva häntä, pehmeä turkki, hellyydestä kertovat nuolaisut. Aina sydämessäni, pieni valkoinen kultainen Vili.

Vili

 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com