Syyskausi 2017

Syysistuntokausi käynnistyi remontoidussa eduskuntatalossa. Wäinö Aaltosen patsasteos "Työ ja tulevaisuus" on istuntosalissa. Jykevä graniittitalo on seissyt Arkadianmäellä jo vuodesta 1931. Arkkitehti Sirén on suunnitellut hienon ja arvokkaan talon Suomen lainsäädäntötyöhön.

eduskunta

Eduskunnan tarkastusvaliokunta vieraili Suomen Pankissa. Kuulimme viimeisimmät pankkimaailman kuulumiset ja rahoitusmarkkinoiden kehityksestä. Myös kyberturvallisuuden eteen tehtävä työ oli esillä. Valiokunnalle esiteltiin myös Suomen Pankin vanha kultaholvi, jossa maamme hallitus kokoontui Talvisodan aikana. Kuvassa valiokunnan jäseniä tuon hallituksen pöydän äärellä.

tarkastusvaliokunta

Tunnelmia Laajalahtipäivästä. Sateesta huolimatta paikalla oli paljon väkeä. Yksi Laajalahden helmistä on Veljeskulma ja sen pieni lähikirjasto. Lasten ja ikäihmisten on helppoa ja turvallista tulla lähikirjastoon leikkimään, tekemään läksyt tai lukemaan päivän lehdet. Siksi on niin tärkeää, että säilytämme lähikirjastot. Kirjaston edessä meitä ilahdutti Tapiolan voimistelijoiden nuortenryhmä TapvoDancers.

Laajalahtipaiva

Sunnuntairetki Lemmenlaakson luontopolulla, Keravanjoen varrella. Syksyn raikkautta ilmassa.

Lemmenlaakso

Otos seminaarista "Demokratia ja konfliktinehkäisy", jolla juhlistettiin kansainvälistä demokratiapäivää eduskunnassa. Paneelikeskustelussa käsiteltiin demokratian ja konfliktienehkäisyn yhteyttä naisten, nuorten, vähemmistöryhmien ja yleisemmin konfliktien näkökulmista. Keskustelemassa Johanna, Sara-Sofia Sirén, Hanna Sarkkinen, Pilvi Torsti, Pekka Haavisto ja Aila Paloniemi.

demopaneeli

Satelliittirekka kävi Otaniemessä. Tutkijat kertoivat työstään ja tästä hienosta projektista. Aalto-2 kiitää jo avaruudessa lähettäen signaalia. Seuraavaksi matkaan lähtee Suomi100 satelliitti! Se voi ottaa kuvia revontulista.

Otaniemi

Lähiruokaostoksilla Maatilapuoti Gårdsbodenilla Kirkkonummella. Täältä löytyi ihania omenoita, kaurahiutaleita ja paljon muuta lähiruokaa.

lahiruoka

Porkkalantien varressa Kirkkonummella on luonnon helmi, silokalliot ja Högbergetin luola!

luola

Vanhan ajan tunnelmissa SyysMatin markkinoilla. Espoon tuomiokirkonmäellä oli paljon väkeä, eläimiä, musiikkia ja markkinakojuissa kauniita käsitöitä.

kirkko

Kuva avoimien ovien päiviltä eduskunnasta. Kävin hyviä keskusteluja kymmenien vierailijoiden kanssa, sain tärkeitä terveisiä ja tiukkoja kysymyksiä. Koulusäästö -galluppimme tulos on selvä, koulutukseen halutaan satsata.

avoimet ovet

Hyvinkäällä Suomen rautatiemuseossa yli 100-vuotias höyryveturi, lempinimeltään Prinsessa, juhlaliputuksessa. Prinsessa liikennöi viimeksi museoveturina vuonna 2012 välillä Hanko-Karjaa. Rautatiemuseo kertoi upealla tavalla meille tärkeän raideliikenteen kehityksestä. Museokortti on kyllä mainio keksintö!

Prinsessa

Kävelyllä Hyvinkään Sveitsissä.

Hyvinkaan Sveitsi

Metsämessuilla keskusteltiin biotaloudesta ja uusista puutuotteista. Metsälavalla asiaan johdatti Pekka Väisänen maa- ja metsätalousministeriöstä. Jouko Lehtoviita Tapiosta kertoi uusista tutkimustuloksista. Itse kerroin päättäjien terveisiä ja eduskunnan päätöksiä. Meillä on paljon lupauksia ja mahdollisuuksia vientiin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan, kun teemme puusta aikaa kestäviä ja arvokkaita tuotteita. Luonnon monimuotoisuus ja suojelualueiden riittävyys on huomioitava totta kai.

metsamessut

Vierailin Lapin vihreiden tilaisuudessa "Kaivoksia ja politiikkaa" Kolarissa. Tässä olemme kunnantalon edessä Tarja Pasman, Pekka Nymanin ja Pekka Kaukkon kanssa. Tarja kertoi Lapin kaivoshankkeista ja tilaisuudessa keskusteltiin paljon Hannukaisen kaivoshankkeesta. Avolouhos sijoittuisi 7 kilometrin päähän Yllästunturista ja olisi Pallas-Yllästunturin rakastetun kansallispuiston kyljessä. Prosessissa käytettävä ksantaani -kemikaali uhkaisi vakavasti Muonion-Tornionjoen arvokkaita taimenia. Kaivoksella olisi pitkäaikaiset matkailua ja luontoarvoja heikentävät vaikutukset. Nykyinen kaivoslaki ei riittävällä tavalla huomio luontoarvoja, eikä paikallisten ihmisten kuulemista ja huomioimista. Kaivoslaki on uudistettava!

Lappi

Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaistunto on juuri alkamassa, kuvassa vihreitä kansanedustajia. Eduskunta juhlisti Suomen itsenäisyyttä lasten hyvinvointia ja yhdenvertaista kehitystä tukevalla juhlapäätöksellä. Lastensuojelun Keskusliitto ja sosiaali- ja terveysministeriö perustivat vuonna 1987 Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Säätiö edistää ja tukee myös vanhemmuutta sekä lasten kasvuoloja ja kasvatusta. Juhlapäätöksen myötä eduskunta osallistuu säätiön toiminnan kehittämiseen ja antaa suostumuksensa säätiön pääomittamiselle 50 miljoonalla eurolla, lahjana lastemme parhaaksi.

juhlaistunto

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmä, Vamyt, tapasi vammaisjärjestöjen edustajia. He kertoivat kampanjastaan "Operaatio itsenäinen elämä". Keskustelua käytiin uudesta vammaislainsäädännöstä, sote-uudistuksesta ja henkilökohtaisen avun työnantajamallista. Vammaiset ihmiset ovat usein kaikkein heikoimmilla yhteiskunnassamme ja vammaisten oikeuksien puolustaminen vaatii jatkuvaa työtä. Vammaispolitiikka on ihmisoikeuspolitiikkaa!

vammaispolitiikkaa

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com