Kesä 2010

Tänä kesänä punaviinimarjat kypsyivät makeiksi ja sato oli runsas. Espoon rantaraitti vie polkijaa meren äärelle. Taustalla Laajalahden Natura-alueen luonnosta, eläimistä ja linnuista kertova taulu.

we2marjat laajalahti

Kuvia Vantaan vihreiden tilaisuudesta "Elävä joki" Pyhän Laurin kirkon vanhalla myllyllä. Jätevesipäästöt Vantaanjokeen, Keravanjokeen ja niiden sivuhaaroihin on lopetettava. Sähkökatko ei voi olla syy suoltaa jätevettä jokeen, vaan on edellytettävä varavirtajärjestelmää ja parasta mahdollista tekniikkaa. Tilannetta saattaa helpottaa uusi laki tulvariskien hallinnasta, joka astui voimaan kesäkuussa. Se kehottaa kuntia ja muita asianosaisia vesistöalueittain tehokkaaseen yhteistyöhön.

Tilaisuuteen osallistuneita yhdisti huoli vesistöjen tilasta. Vakavasta teemasta huolimatta vieressä virtaava joki oli kaunis, aurinko paistoi ja kaikilla oli kivaa. :o)

koski myllylla2 teltta3

Tutustuin Espoon Työhönvalmennuskeskukseen Sanna Lauslahden (kok) ja Merja Kuusiston (Sdp) kanssa. Työpajatoimintaa esitteli työpäällikkö Reima Kapanen. Täällä autetaan nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä työelämään. Pajatoiminta avaa ovia joko koulutukseen tai työpaikkaan. On tärkeää, että välitetään ja huolehditaan myös henkisestä hyvinvoinnista, tuetaan ja kannustetaan. Oli ilahduttavaa kuulla itse nuorilta, että toiminta on ollut heille tärkeää.

Pesulassa pestään päiväkotien pyykkejä. Lisäksi on puupaja, kierrätyspiste ja remonttipaja, joka kiertää korjaustöissä kaupungin toimitiloissa. Kädentaitopajalla (kuvassa) tehdään taidetta ja käsitöitä. Fillaripajalla (kuvassa) kunnostetaan hylättyjä pyöriä, jotka annetaan köyhien perheiden lapsille. Tälläista toimintaa juuri tarvitaan, aitoa ja hyvää.

2jsm kapanen ompelupaja 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com