ILO ja ETYJ -kokoukset 2010

ILOn kansainvälinen työkonferenssi Genevessä, YK:n päämajassa oli 14-15 kesäkuuta 2010. Ministeri Sinnemäen delegaatiossa oli työelämävaliokunnan jäsenet Arja Karhuvaara (kok), Paula Sihto (kesk), Tarja Tallqvist (kd) ja Johanna (vihr). Kokouksessa käsiteltiin työelämäkysymyksiä, globaalisti reilua työllisyyspolitiikkaa ja ihmisoikeuksia.

Erityisteemana oli kotiapulaisten asema, joka voi maailmalla olla hyvinkin heikko, lähellä orjuuttavaa pakkotyötä.

Kuulimme myös "Better work" ILOn ohjelmasta, joka edistää hyviä työntekijästandardeja lähinnä Aasian halpavaateteollisuudessa sekä edistää eettisiä hankintoja. Kokouskuvassa näkyy Tarja, EK:n työmarkkina-asiantuntija ja työmininisteri Anni, toisessa kuvassa Johanna ja valiokuntaneuvos Marjaana Kinnunen.

yk puisto kokous tarja anu anni johanna-marjaana

Etyj kokous kokoontui Oslossa 6-10 heinäkuuta 2010. Kokouksessa käsiteltiin kansainvälisiä kriisejä ja niiden vakauttamista, kuten Kirgisian tilannetta. Tärkeä perusteema toimenpide-ehdotuksineen koski taistelua ylikansallista rikollisuutta ja korruptiota vastaan.

Suomen eduskunnasta kokoukseen osallistui kuusihenkinen Etyj-valtuuskunta, johon kuului puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok), Johannes Koskinen (sd), Kimmo Kiljunen (sd), Markku Laukkanen (kesk), Johanna Karimäki (vihr) ja Elisabeth Nauclér (r).

Kuvassa Johanna ja Elisabeth Nauclér (r) äänestävät demokratia- ja ihmisoikeuskysymyksiä käsittelevän valiokunnan istunnossa.

ti kokous2b 2aanestys

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com