Kevätkuvia 2014

Vuoden vaihteessa tulin valituksi eduskunnan vammaisasioiden yhteistyöryhmän (Vamyt) puheenjohtajaksi. Vammaisten asiat ovat ihmisoikeuskysymyksiä. Mahdollisuus tehdä työtä, harrastaa, liikkua esteettömästi, saada palveluja ovat monelle vammaiselle jokapäiväisiä arjen haasteita. Vamyt -ryhmässä tapaamme vammaisjärjestöjä, järjestämme tilaisuuksia ja teemme työtä vammaisten oikeuksien puolesta. Tässä olemme Outi Alanko-Kahiluodon (vihr) kanssa tutustumassa toimintakeskus Lyhtyyn. Legendaarisen punk-yhtyeen, Pertti Kurikan nimipäivien, treenikämpillä pääsimme Sami Helteen kainaloon.

Lyhty

Brysselin parlamenttiviikoilla tammikuussa (European Parlamentary week) EU-maiden kansanedustajat pääsivät vuoropuheluun mm. komission puheenjohtaja Barroson kanssa. Puhuin Suomen taloushaasteista, eurokriisistä ja rakenteellisten uudistusten tärkeydestä niin Suomessa kuin muuallakin. Lisäksi toivoin EU:lta vahvempaa panosta vihreään talouteen. Koko puheenvuoro löytyy täältä: Puhe Brysselissä

Bryssel

Kävin valtakunnallisen Maanpuolustuksen jatkokurssin, joka oli jatkoa vuoden 2008 kurssille (185.). Olen oppinut näillä kursseilla paljon sisäisestä turvallisuudesta, ulkoisista uhista, yhteiskunnan olennaisista toiminnoista ja niiden haavoittuvuudesta. Tutustuimme joukkoihin ja kalustoon Santahaminassa ja seurasimme ampumaharjoituksia. Siksi kypärä.

Maanpuolustuskurrsi

Kypara

Kotimaisen lähiruoan edistämistä kannatan: puhdasta ruokaa meille ja työtä suomalaisille viljelijöille. Myös työtä Itämeren ravinnepäästöjen vähentämiseksi tarvitaan. Uudellamaalla viljelijät ovat selvittäneet yhteistyössä ympäristökeskuksen (ELY) kanssa parhaita käytänteitä valumien vähentämiseksi. Kosteikot ja ravinteita sitova aluskasvillisuus ovat toimineet. Parhaat käytänteet on otettava käyttöön kaikkialla ja tuet kohdistettava vaikuttaviin toimiin. Kuvassa eduskuntaryhmien edustajat kuuntelevat kotimaisten tuottajien viestiä, vasemmalta Sirpa Paatero (sdp), Anssi Joutsenlahti (ps), Timo Kalli (kesk), Jari Myllykoski (vas), Johanna (vihr) ja Mats Nylund (rkp).

puutarhapaiva

Osallistuin kesällä Suomi Areenassa Autoliiton paneelikeskusteluun tiestön kunnosta. Mukana keskustelussa oli Martti Merilinna (Autoliitto) ja Juha Honkatukia (Vatt). Teiden ja raiteiden korjausvelka on kasvanut liian suureksi. Osittain pikapaikatut, joissain kohdin kuoppaiset tiet ja murenevat pientareet on turvallisuusriski autoilijoille, pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Junat myöhästelevät raiteiden kehnon kunnon vuoksi. Paneelissa pohdittiin uusia rahoitusvaihtoehtoja tiestön korjausvelan selättämiseksi. Esimerkiksi Ruotsissa on hoidettu paremmin sekä tiet että rautatiet. Siellä mm. ruuhkamaksuista menee osa väylänpitoon. Suomi on laaja maa, jossa ihmisten arki ja liikkuminen, sekä elinkeinoelämän tavarankuljetus tarvitsevat kunnolliset väylät, niin polkupyörille, autoille kuin junillekin.

SuomiAreena

Lopuksi retkeilyä rakkaissa paikoissa, Sipoonkorvessa ja Porkkalassa. Sipoonkorpeen perustettiin kansallispuisto vuonna 2011, seuraavaksi tarvitaan kansallispuisto Porkkalaan! Kansallispuisto turvaa sekä luontoarvot että retkeilymahdollisuudet seudun asukkaille. Sipoonkorvessa kohtaa erämaametsää ja kallioita, mutta myös viljelysmaita, perinnemaisemaa ja vanhat kalkkikaivokset. Porkkalassa meri on läsnä kallioilla ja luodoilla ja Pampskatanin kärki on lintubongarien suosiossa.

Sipoonkorpi

Porkkala

 

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com