Kuvia eduskuntatyöstä

Vaalien välissä paneelikeskustelu Sellon kirjastossa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi tenttasi ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä, sotea, liikennepolitiikkaa ja paikallisia asioita.

Sellossa

Kuva eduskunnan puhujapöntöstä, live lähetyksestä otettu kuva. Kaikki edustajien puheet kirjataan internetiin. Olen koonnut osan puheistani sivuilleni. Kirjoituksia –osiosta voi myös tutustua tekemiini aloitteisiin ja kysymyksiin luonnonsuojelusta, lapsiperheköyhyydestä, vammaispolitiikasta, ilmastonmuutoksesta, energiapolitiikasta, työllisyydestä, yhdenvertaisuudesta, omaishoitajien asemasta ja monesta muusta kysymyksestä.

puhe

Eduskunnan naiskansanedustajia tapaamassa Yhden vanhemman perheiden liittoa. Keskustelussa lastensuojelu ja lapsiperheiden kotiapu. Perheitä ennaltaehkäisevästi auttava työ on olennaista. Se tukee perheitä jaksamaan pahimpien kriisien yli ja vähentää huostaanottoja.

lapsiasiaa

Työ eduskunnassa tehdään valiokunnissa. Niissä käsitellään kaikki hallituksen lakiesitykset ja valtion budjetti. Tässä tarkastusvaliokunnan kokous on juuri alkamassa. Emme tarvitsen paperikasoja, sillä kaikki aineisto on sähköisesti käytössä. Kuva Hanne Salonen.

valiokunta

Johdan kokousta Pohjoismaiden neuvoston valiokunnassa. Olen Osaaminen ja kulttuuri –valiokunnan puheenjohtaja jo toista vuotta. Tämä on osoitus luottamuksesta yli puoluerajojen ja maiden kesken. Olemme ajaneet pohjoismaista yhteistyötä harvinaisten sairauksien tutkimuksessa, yhteisiä maisteri- ja tohtoriohjelmia Pohjoismaisiin korkeakouluihin, työmahdollisuuksien lisäämistä, kansankulttuurin aseman parantamista sekä tukea alkuperäiskansojen omille kulttuuriprojekteille.

Osaaminen ja kulttuuri

Vuoden 2017 Pohjoismaiden neuvoston pääistunto pidettiin vastaremontoidussa Suomen eduskunnassa. Kuvan puheenvuorostani on ottanut eduskuntakuvaaja Hanne Salonen.

Pohjoismaiden neuvosto

Kävimme VR:n konttorilla vaatimassa Uudellemaalle parempaa raideliikennettä, kun maan hallitus leikkasi Rantaradan lähijunaliikenteen. Vaikutustyö on auttanut, mutta vielä on paljon tehtävää. Toimiva arjen lähijunaliikenne on välttämätöntä Uudenmaan asukkaille.

VR konttorilla

Eduskunnan kansalaisinfossa on järjestetty lukuisia keskustelutilaisuuksia, tässä otos Vamyt ryhmän esteettömyyspäivän -tilaisuudesta.

kansalaisinfo

Keskustelussa oli uusi metsähallituslaki ja vihreät naiset, Hanna Halmeenpää, Krista Mikkonen ja minä puolustimme täysistunnossa luontoarvoja. Istunto päättyi aamuyöstä klo 4 jälkeen.

Vihreat naiset

Vamyt ryhmä tapaamassa vammaisjärjestöjä.

Vamyt

Energialoikkaan kerrostalo kerrallaan –keskustelu Porin Suomi Areenalla. Ekologinen maalämpö on kerrostaloillekin keino vähentää hiilijalanjälkeä. Monipuoliseen keskusteluun johdatti Jorma Uotinen, joka näytti, miten onnistunut loikka tehdään. Siihen kuuluu tukeva alusta jolta ponnistaa, ilmava lento ja "happy landing". Pohdimme keinoja saada energialoikkaan "happy landing".

SuomiAreena

Osallistuimme Siisti biitsi talkoisiin Helsingissä. Keräsimme jätesäkkikaupalla roskaa, jotka myös laskettiin ja kirjattiin ylös Suomen Ympäristökeskuksen tilastoon. Varsinkin erilaista muoviroskaa oli satoja kappaleita! Vedessä oleva muoviroska on haitalista eliöille, kaloille ja linnuille, jotka nielevät hienoksi jauhautunutta muovia. Korvaamalla muovi biohajoavilla tuotteilla on keskeistä, samoin jätteen, pakkaamisen ja kulutuksen vähentäminen. Puhumattakaan siitä, ettei roskia heitetä luontoon!

Siisti biitsi

Ota yhteyttä

Puh. 050 512 1948
Sähköposti johanna.karimaki3@gmail.com